Info/contact >
Contact

De bedreiging van een besmet leidingnet kan pas ontstaan als de legionellabacterie zich kan ontwikkelen binnen uw leidingnet.

Hetgeen plaatsvindt doordat de bacterie een voedingsbodem en daarmee broedplaats aantreft. Daartoe fungeert de slijmerige aanslag welke u aan de binnenzijde van uw leidingen aantreft; de zogenaamde biofilm. De tijd dat een met legionella verontreinigd leidingnet niet effectief gereinigd kon worden ligt achter ons. En daarmee is de kans op een herhaling van de legionella besmetting sterk afgenomen. Slechts in uitzonderlijke gelegenheden kan doorspoelen van uw leidingnet met heet water, het zogenaamde thermisch reinigen, tot een oplossing leiden. Maar niet zelden is dit slechts een korte oplossing. Al blijkt na het thermisch spoelen uit een nieuw watermonster geen normoverschrijding, houdt de legionellabacterie zich nog al te vaak schuil in de aanslag ( Biofilm ) binnen in uw leidingnet.

Het kan niet genoeg benadrukt worden: chemie inzet leidt tot het wegnemen van de Biofilm en legionellabacterie.

En daarmee is de weg, indien ook de installatie in goede conditie is gebracht, vrijgemaakt om tot een beheersbare situatie te komen.

Herlisil is de nieuwste generatie desinfectant welke uiterst effectief de voedingsbodem van de legionellabacterie uit uw leidingnet verwijderd.

Legionella Wacht is uiterst kundig en met een gunstige prijsstelling.

 

Reinigen leidingnet